lördag 20 juni 2009

Efter regn kommer sol.....och sen kommer föräldrar



Hej föräldrar, vänner och andra kolloälskare!


Dagen startade lite segt. Med grå himmel och regn blev vi tvugna att ställa in grupphänget för de äldre. Men småsaker som lite regn sätter inte stopp för oss här på Stenboda. Istället spenderades förmiddagen med olika spelturneingar. Schack, Maya och Singstar var de stora favoriterna. Mitt uppe i alltihop såg någon uppmärksam själ ut genom fönstret och gissa vad..... SOL!!! Eftermiddagen spenderades därför som sig bör med hopp på studsmattan, paddling av kanoter, bad, mys i hängmattorna, bad i bastu och middagen bestående av sloppy joes ( vet ni inte vad det är?....synd för er)åts ute i det fria. Kvällen gick i renlighetens tecken. En orientalisk afton erbjöd massage, ansiktsmasker, bastubad, rakning, bad i sjön och underhållning av ett gäng galna ledare i tyger och lösskägg.


Nu ser vi fram emot imorgon då vi får finbesök....






Vill bara göra alla avundsjuka...

Vi har ett fantastiskt köksteam. En kock från Stockholm, Simon, och en hemkunskapslärare från Göteborg, Emma.

En matdag innehåller:
Frukost
Fika
Lunch
Mellanmål
Middag

Luncher och middagar har bland annat varit Lax ala Laxsjön, Spagetti och Köttfärsås, Tacos med galna såser, Pytt i Panna, Chili con carne, Fisk panerad i panko, Grillkväll.
Fika och mellanmål har bland annat varit nybakta bullar, kräm, kladdkaka med hallongrädde, en korvgubbe med låda på magen, chokladbollar, hembakt rulltårta, jordgubbar, fruktsallad.

Vi lever ett gött liv. Vi frodas.
En del av oss går upp något (eller några) kilogram.
Eventuellt får ni tillbaka mer av era barn än det ni lämnade vid bussen...

/Samuel

fredag 19 juni 2009

Midsommar!

Vilket midsommarfirande vi haft!
Dagen startade med klassiska midsommarlekar som säckhoppning, sked-med-ägg-på-i-munnen-stafett, tandemstafett och snappa näsduk. Grupperna tävlade mot varandra för att samla poäng till poängjakten. Alla var vinnare eftersom solen log mot oss på förmiddagen.
Det var även några av barnen som med hjälp av Joel och Sara gjorde i ordning den finaste midsommarstången på Stenbodagården.

Till lunch bjöds det på sill, lax och färskpotatis. Efterrätten bestod av glass och jordgubbar. Underbart gott!

På eftermiddagen drogs en brännbollsmatch igång, Sverige mot Italien visades på storbildsskärm och under tiden gick det runt ett par korvgubbar med låda på magen och bjöd på korv. Lite senare dansade vi runt midsommarstången samtidigt som grillarna startade och doften av grillat kött spred sig över baksidan. En tårttävling genomfördes där grupperna fick välja ett antal ingredienser och göra den finaste tårtan. Efter omröstning vann den blå gruppen. Sen kom regnet!
Snabbt tog vi oss in för att duka långbord i samlingssalen. Hamburgare, karré och potatissallad med tårtorna till efterrätt var succé. Vi blev även underhållna under middagen av allsångsbandet "The Gurkanoz".

Jag tror att det var många nöjda barn och ledare som gick och la sig ikväll.

/Jesper

torsdag 18 juni 2009

Ytterligare en dag lider mot sitt slut

Jaha, då lider det mot kväll igen här ute på Stenboda. Regnet är som bortblåst, förmodligen på grund av det blåser ganska kraftigt just nu. Som ni redan vet har dagen annars bjudit på en hel del av det blöta slaget. Vi kämpade oss igenom Texas Gold och sprang bokstavligen in när regnet fullkomligt började ösa ner.

Fram emot eftermiddagen och kvällen har det dock blivit bättre väder och undertecknad fick äntligen göra debut på fotbollsplanen efter ett par dagars abstinens. Det blev en fin match med en aningen hal fotbollsplan där vi lyckades vinna matchen efter många mål av Albin och Oliver.

I skrivande stund sitter barnen och tittar på film. Vi har idag två biodukar, en film med textning och en där alla talar svenska. Vi har även efter kvällsmat och innan filmen hunnit med en biokiosk som idag bjöd på popcorn, läskeblask och godis. Allt för att komma så nära bioupplevelsen som möjligt.

Ikväll har jag den stora äran att ha nattjouren, vilket förmodligen kommer att bli en lugn uppgift efter en lång och innehållsrik dag. Sömnen kommer nog lätt ikväll.

Imorgon är det midsommarafton. Detta kommer att firas på traditionellt vis med dans kring stången, plockande av blommor och sill på bordet. Dessutom blir det grillkväll med allsång. Morgondagen är med andra ord en dag att se fram emot... precis som alla kollodagar.

Det börjar också att dra ihop sig för besöksdag och ni föräldrar som inte redan fått påringning av kolloledarna kommer att få detta inom kort.

Ha nu en trevlig barnfri midsommarafton. På söndag ses vi kanske här ute på Stenboda.

Mvh / Kalle

En regnig dag på kollo...

Hej! Idag har det regnat på kollo. Det skulle egentligen ha varit grupphäng för de äldre grupperna men det regnade så mycket så vi var tvungna att flytta på det.

Istället var vi inne och hade olika turneringar bl.a. schack, pingis, maya och buzz, och så fanns det en mysig läshörna också. Till lunch åt vi fisk och potatis, det var jättegott! På zieztan skrev vi vykort till våra föräldrar och spelade maya.



Efter zieztan var det dags för Texas Gold, det var en tävling då vi skulle hjälpa några indianhövdingar att ta tillbaka sitt guld. Så då var det olika stationer vi skulle göra för att vinna tillbaka guldet för att väderguden skulle ge oss sol. De olika stationerna var: kasta stövel, kasta lasso, pilbågsskytte och kasta boll på kubbkungar.



Vi lyckades samla ihop tillräckligt med guld och väderguden gav oss minst en dag med solsken inom två veckor!



Ikväll är det bio, det blir nog roligt och innan det är det kiosk så då kommer vi ha nåt gott att äta till filmen.


Vi ser fram emot att träffa våra föräldrar på söndag! Nu är det snart mat=)



Hälsningar Emil och Jesper, röd grupp




Gladiatorerna var på besök

En av de mest långlivade aktiviteterna på kollo gick av stapeln i tisdags. En helikopter med ett ruskigt gäng gladiatorer landade på Stenboda. Gladiatorerna utmanade de hugade kollobarnen på olika grenar. Powerball, Såpamattan och Båtdragning. Här nedan finns bilder från drabbningen och i nästa inlägg ska vi försöka få till några filmer från besöket.




















tisdag 16 juni 2009

Skickade hälsningar från kollobarn i diverse grupper...

Här kommer en liten hälsning från den svarta gruppen som skrivit dagens blogginlägg. Vi ber om ursäkt för att det dröjt en dag innan inlägget kommit ut. Detta beror på en underbar kväll på berget igår kväll då vi var helt upptagna med att poppa popcorn över den öppna elden.

Hej alla syskon, släkt och föräldrar.

Idag har vi haft våran första kollodag, och den har varit cool. Vi har badat, spelat fotboll, gjort armband och ramar, och sist men inte minst köpt kollotröjorna och godis. Mums! Årets kollotröjor är vinröd med gul text, i fall ni ville veta. Nu ska vi snart upp på berget och Jeppe ska ha ”Jeppe på berget”. Vad det nu är? Imorgon ska dom äldsta grupperna på grupphäng alltså röd, svart och orange.

Medans dom yngre grupperna alltså gul blå och grön ska vara kvar på gården och ha det skönt. På eftermiddagen kommer dom ”grymma” gladiatorer att besöka oss och vi ska utmana dom och självklart vinna kampen om tio poäng till poängjakten…

Det är bara 14-15 grader i vattnet, men vissa badar ändå hela dagen. Nu ska vi gå och äta den riktig goda kvällsmaten som Simon och Emma har gjort, undra vad det blir…
Ha en riktigt bra kväll så hörs vi imorgon!


Med vänliga hälsningar Moa Forsberg, Sandra Granberg, Carolin Alderin, Rebecka Höglund, Amalia Danielson, Hampus Rosbo och Joel Götell. (Dom bästa kollobloggarna, eller hur Kockis? )

Moa Forsberg hälsar hem och att hon saknar sin mamma och sin bror, Linus.
Carolin Alderin vill ha massa godis och frimärken på besöksdagen och hon hälsar hem.
Hampus Rosbo hälsar att han vill ha godis och sitt hår-wax ifall ni hittar det till besöksdagen.
Amalia Danielson hälsar hem och säger att ni där hemma hos henne ska ta med massa godis.
Rebecka Höglund hälsar till sin familj, hon hinner inte skriva just nu, för att hon håller på att kasta boll i en soptunna. Eftersom att hon saknar sin basket och sin basketkorg så mycket… Och nu jublar hon för att hon satte bollen, bra jobbat Becka! Joel Götell hälsar och säger att han vill ha godis. Sandra Granberg hälsar hem till sin mamma och syster. Vill även ha lite godis på besöksdagen.

Winnie & Kockis är bäst!

RÖDA OCH SVARTA GRUPPEN ÄR DOM BÄSTA GRUPPERNA, SOM VI VET… SHALALALALALALALALA

söndag 14 juni 2009

Startskottet har gått

Idag hände det! 57 barn och föräldrar mötte upp kollobussen på Vinterstadions parkering i Örebro. När alla tagit plats vinkades barnen av och sommarens kolloäventyr kunde börja. Efter en förväntansfull bussresa anlände vi till Stenboda och barnen mötte sina ledare och gruppkamrater och inkvarterade sig i sina rum.

Eftermiddagen ägnade vi sedan åt lite "teambuildning" i form av små uppdrag som gruppen fick lösa tillsammans. Det blev även lite fika under eftermiddagen och många barn tog det första doppet i Östra Laxsjön som idag hade en temperatur på 16 grader. Om det var 16 grader varmt eller kallt i vattnet rådde det delade meningar om.

Kvällen bestod av tacobuffé till kvällsmat och ett Kollodax som innehöll presentation av ledare och barn. Kvällens avslutning innebar ett kvällsdopp innan det var dags för läggning och den traditionella nattningen med lässtunde.

I skrivande stund har barnen somnat och första dagen kan sammanfattas som en skön och lyckad start på detta kollo. Det känns jätteroligt att vi äntligen är igång och att vädret verkar gå mot bättre tider. Imorgon blir det full rulle med bad, kanotpaddling, fotboll och allt annat som hör kollo till. På återseende.

/ Kalle