fredag 19 juni 2009

Midsommar!

Vilket midsommarfirande vi haft!
Dagen startade med klassiska midsommarlekar som säckhoppning, sked-med-ägg-på-i-munnen-stafett, tandemstafett och snappa näsduk. Grupperna tävlade mot varandra för att samla poäng till poängjakten. Alla var vinnare eftersom solen log mot oss på förmiddagen.
Det var även några av barnen som med hjälp av Joel och Sara gjorde i ordning den finaste midsommarstången på Stenbodagården.

Till lunch bjöds det på sill, lax och färskpotatis. Efterrätten bestod av glass och jordgubbar. Underbart gott!

På eftermiddagen drogs en brännbollsmatch igång, Sverige mot Italien visades på storbildsskärm och under tiden gick det runt ett par korvgubbar med låda på magen och bjöd på korv. Lite senare dansade vi runt midsommarstången samtidigt som grillarna startade och doften av grillat kött spred sig över baksidan. En tårttävling genomfördes där grupperna fick välja ett antal ingredienser och göra den finaste tårtan. Efter omröstning vann den blå gruppen. Sen kom regnet!
Snabbt tog vi oss in för att duka långbord i samlingssalen. Hamburgare, karré och potatissallad med tårtorna till efterrätt var succé. Vi blev även underhållna under middagen av allsångsbandet "The Gurkanoz".

Jag tror att det var många nöjda barn och ledare som gick och la sig ikväll.

/Jesper

1 kommentar:

  1. Oh vad mysigt ni verkar ha. Själv hade jag regn och rusk på midsommarafton. Vi ses på söndag, hoppas vi får bra väder.

    /Mamma

    SvaraRadera