söndag 14 juni 2009

Startskottet har gått

Idag hände det! 57 barn och föräldrar mötte upp kollobussen på Vinterstadions parkering i Örebro. När alla tagit plats vinkades barnen av och sommarens kolloäventyr kunde börja. Efter en förväntansfull bussresa anlände vi till Stenboda och barnen mötte sina ledare och gruppkamrater och inkvarterade sig i sina rum.

Eftermiddagen ägnade vi sedan åt lite "teambuildning" i form av små uppdrag som gruppen fick lösa tillsammans. Det blev även lite fika under eftermiddagen och många barn tog det första doppet i Östra Laxsjön som idag hade en temperatur på 16 grader. Om det var 16 grader varmt eller kallt i vattnet rådde det delade meningar om.

Kvällen bestod av tacobuffé till kvällsmat och ett Kollodax som innehöll presentation av ledare och barn. Kvällens avslutning innebar ett kvällsdopp innan det var dags för läggning och den traditionella nattningen med lässtunde.

I skrivande stund har barnen somnat och första dagen kan sammanfattas som en skön och lyckad start på detta kollo. Det känns jätteroligt att vi äntligen är igång och att vädret verkar gå mot bättre tider. Imorgon blir det full rulle med bad, kanotpaddling, fotboll och allt annat som hör kollo till. På återseende.

/ Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar